Kategori : Dünya, Ekonomi, Genel, Güncel, Kulis - Etiketler :türkiye - Tarih : 18 Mart 2015
1990’larda ve 2000’lerde izlediğimiz filmlerde, “Acaba olur mu?” dediğimiz teknolojiler olmak ne kelime, yaşantımıza girdi bile. Artık kol saatleri telefon, gözlükler kamera, cep telefonları ise bilgisayr oldu. Floppy disklerde, CD’lerde ve taşınabilir flaş belleklerde taşıdığımız verinin, onlarca katı bilgiyi artık bulutlara yükleyip, istediğimiz yerde tek tuşa basarak ulaşabiliyoruz. Günümüzde savaşlar cepheye asker göndermeden, ordu merkezinden sanki bilgisayar oyunu oynar gibi kullanılan insansız hava araçları ile yapılıyor.
Peki, tüm bunlar sadece cihaz ve donanım geliştirerek mi gerçekleşiyor? Cevap basit: Hayır! Çünkü işin sırrı var; tüm bu teknolojilere, bilgisayar yazılımları hayat veriyor. Yazılım, dünyanın gelişmiş ülkelerinin en önem verdikleri konuların başında geliyor. ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray’da ‘code’ günleri organize ederek yazılıma verdikleri değeri dünyaya adeta haykırıyor. Dünyada yaklaşık 5 trilyon dolarlık boyuta ulaşan yazılım sektörü, maliyeti düşük ve katma değeri yüksek sektörlerin başında geliyor.
Ve en kritik noktada can alıcı sorular yanıtını arıyor: Türkiye yazılım sektöründe hak ettiği yerde mi? Bu büyük pastadan istediği payı alabiliyor mu? Devlet, yerli yazılıma ve yazılım sektörüne destek veriyor mu? Daha neler geliyor insanın aklına ama biz burada duruyoruz. Teknolojigundem.com olarak bu soruların yanıtını en yetkili ağızdan dinleyelim istiyoruz. 17 yazılım dili bilen, iPhone ve Android cihazları için uygulama geliştiren, Türkiye’nin ilk yazılımcılarından, Yazılım Sanayicileri Derneği Başkanı Doğan Ufuk Güneş’in kapısını çalıyoruz. Doğan Bey’in Tarabya’daki ofisinde yazılım dünyasını ve Türkiye’yi konuşuyoruz…